A Reményi Ede Kamarazenekar 1981-ben alakult a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola legtehetségesebb vonósaiból. Alapítója és művészeti vezetője 25 éven keresztül Gál Károly hegedűművész volt.2007-ben, halálát követően, helyét egykori növendéke, Kriston Tamás vette át.
Az első években mint iskolai zenekar működött, később tagsága állandósult és önállóan folytatta tevékenységét.
Saját rendezésű koncertjével fontos résztvevője az észak-magyarországi zenei életnek. Neve ismerősen cseng Európában és a Távol- Keleten egyaránt. Szívesen látott szereplői a világhírű Zürichi Fiúkórus hangversenyeinek, és olyan neves szólistákkal adott már koncerteket Magyarországon és külföldön is mint:
Ágoston András hegedűművész, Stefan Adelmann nagybőgőművész (Bambergi Szimfonikus Zenekar), Friedrich Ádám kürtművész, Selmeczi György zongoraművész, zeneszerző, Frank Lloyd kürtművész (a Londoni Filharmónikus Zenekar szólókürtöse), Simon Carrington (King Singers), Friedrich Reinhold trombitaművész, stb.


Az együttes több lemezt készített, melyek közül Orbán György szerzői lemezét a Hungaroton lemezgyártó vállalat vette gondozásába.Kiváló fúvós művészek közreműködésével képes akár szimfonikus műveket is műsorára tűzni. Repertoárján nem csak kamarazenei művek, hanem szimfóniák, oratóriumok, operák is szerepelnek a reneszánsztól napjainkig, és nyitott az igényes könnyűzene iránt is. 2007-ben zenekarunk - fúvós és ütős művészekkel kiegészülve - a Therion rockegyüttessel lépett fel a miskolci jégcsarnok színpadán óriási sikerrel, így talán nem véletlen, hogy az idei Epica koncertet is a Reményi Ede Kamarazenekar közreműködésével hallhatja majd a kedves közönség.

Kamarazenekarunk minden tagja azon dolgozik, hogy minőségi kamaramuzsikával örvendeztethesse meg közönségét, hogy Önt koncertjeinken viszont láthassuk!